Kesän positiivisin matka taittuu OnniBussin kyydissä!

Kirjoittanut Onni Hirvi

Onni Hirvi on joukkoliikenteen edelläkävijä ja kulkee siellä missä sinäkin.
Asiakaskokemus | Joukkoliikenne | MatkallaSuomessa

Julkaistu 04.05.2021

Moni suomalainen varmasti miettii näihin aikoihin, minne suunnata kesälomalla. Onneksi huikeita elämyksellisiä sekä myös edullisia lomamatkoja voi tehdä myös ihan kotimaassakin, sillä aika moni jättää vielä suuntaamatta ulkomaille, koska vaatimuksia ja rajoituksia on edelleen hurjasti kohteesta riippuen ja tilanne koronan suhteen on vielä joissain maissa Suomea epävarmempi.


Per aspera ad astra?

Jouduimme jälleen valitettavasti tämän kevään ajaksi leikkaamaan vuoro- ja reittitarjontaamme rajuin ottein. Matkustuskysyntä romahti vuoden alussa entisestään (sikäli kun lisäpudotus ylipäänsä oli enää mahdollista muutenkin alhaisista luvuista), kun julkisuudessa puhuttiin toistuvasti mahdollisista ulkonaliikkumiskielloista aluekohtaisten matkustusrajoitusten ohella. Ja kun tänä vuonna ei käytössä ole ollut enää viime vuoden tapaan nopeutettua mahdollisuutta lomautuksille, emme voineet jäädä odottamaan ja seurata pitkään, millaisia lisärajoitusten ja -kieltojen vaikutukset olisivat olleet [arvatenkin ne olisivat tarkoittaneet sen vähäisenkin matkustuskysynnän tyrehtymistä kokonaan]. Meidän oli tehtävä päätös liikenteen sopeuttamisesta kysyntään, mikä tarkoitti rajuja leikkauksia tarjonnassamme. Niiden erittäin ikävä seurannaisvaikutus olivat myös lisälomautukset henkilöstölle.

Markkinaehtoisella linja-autoliikenteellä, mitä me OnniBus.comilla ajamme 100% liikenteestämme, ei ole muuta mahdollisuutta kuin karsia kannattamatonta tarjontaa. Yhteiskunnan tukea markkinaehtoinen liikenne ei ole saanut euroakaan ja kun tuotto saadaan lipputuloista, jotka ovat romahtaneet, on pakko tehdä temppuja yrityksen toimintakyvyn ja tulevaisuuden turvaamiseksi, mikä on taasen tarkoittanut linja-autoliikenteen varassa olleiden työmatkalaisten, opiskelijoiden ja muiden matkailijoiden liikkumisen vaikeutumista. Näistä vaikutuksista asiakkaillemme olemme pahoillamme, mutta uskomme myös asiakkaidemme ymmärtävän pakottavan tilanteen, jossa olemme.


Me OnniBussilla valmistaudumme kuumeisesti tulevaan kesään

Nyt katseemme on tiiviisti tulevassa kesässä, johon valmistaudumme koko organisaatiomme leveydeltä niin hyvin kuin mahdollista. Kesän liikennesuunnittelu saatiin valmiiksi aikaisempiin vuosiin verrattuna myöhemmin, koska tilanne on ollut niin poikkeava. Suunnitelmat ovat nyt kuitenkin selvät ja loppu hiontaa vaille julkaisuvalmiit. Kesän liput saamme myyntiin lähiaikoina! Jälleen joka vuorolle ensimmäiset liput maksavat 1€, joten kannattaa olla kuulolla, kun julkaisemme kesäkalenterin avatuksi.

Kohti miljoonaa kilometriä

Ennen koronaa, kuukausittainen yhteenlaskettu kilometrisuoritteemme oli noin 1,5 miljoonaa kilometriä koko verkostomme laajuudella. Ei ihan pieni operaatio pyöritettäväksi. Nyt toukokuussa 2021 kilometrisuoritteemme on enää suunnilleen 270 000 km, joka on noin 18% normaaliin liikennöintitasoomme verrattuna, mikä on vääjäämättä tarkoittanut myös henkilökunnan vähentämistä.

Nyt tähtäin on kesäkuussa ja 7.6. alkavassa kesäliikennekaudessa. Nostamme asteittain 7.6. alkaen liikennöintimme lopulta lähelle miljoonan kilometrin kuukausisuoritetta. Ei siis vielä pre-korona tasolle, mutta aika lähelle jo. Uskomme kesään, kotimaassa matkailuun ja liikkumisen lisääntymiseen on kova. Iso toive on myös jatkon eli syksyn ja ensi talven liikenteen osalta, ettei viime syksyn kaltaista uutta pudotusta matkustuskysynnässä tapahtuisi enää tänä vuonna.

Panostamme kesällä markkinointiin kotimaisten matkakohteiden ja kaupunkien kanssa yhteistyössä. Haluamme kertoa suomalaisille mahdollisuuksista kokea huikeita matkaelämyksiä ympäri Suomea. Meidän kyydissämme matkaan pääsee edullisesti ja joustavasti eripuolilta Suomea ja juuri sinne, missä tapahtuu ja minne kannattaa suunnata. Matka- ja kohdevinkkejä löytyy helposti verkkosivuiltamme.

Verkkokauppamme OnniBus.com, on Suomen top 3 kotimaanmatkojen myyntipaikka. Haluamme tarjota asiakkaillemme lisäarvoa ja siksi yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa lipun oston yhteydessä lanseeraamme kausittain erilasia kampanjoita, jotka tarjoavat asiakkaillemme mahdollisuuden lunastaa mm.  ilmaisia sekä huippuedullisia elämyksiä ja tarjouksia, joita voi hyödyntää myös OnniBus-matkan aikana. Esim. kuukauden ilmainen äänikirjapalvelu tai vaikkapa suoratoistopalvelu, tuovat lisäarvoa asiakkaidemme matkoille.  

Kannattaa siis olla kesällä kuulolla ja seurata meidän sometilejämme. Arvomme huikeita palkintoja vuoden ympäri joka viikko sekä Facebookissa että Instragramissa ja kesällä vielä useammin, isommin ja enemmän.

Ja tästä verkkokauppaan!

Monen kerhon väkeä

Monen kerhon väkeä

OnniBussilla on ainakin kaksi vähän virallisempaa työntekijöiden kerhoa ja lisäksi on epävirallisempia, pienten...

Maskipakkoa ja matkalippuja

Maskipakkoa ja matkalippuja

Viime viikolla muisteltiin koronan vuosipäivää. Usein vuosipäiviä juhlistetaan, mutta juhlaan ei kyllä koronan suhteen...

2 Comments

 1. Erja Kansanaho

  Kyllä sujui matka pohjoisen hangille sujuvasti ja turvallisesti.Yövuorollakin oli helppo matkustaa.
  Kiitos turvallisesta ja mukavasta matkasta.

  Reply
  • Onni Hirvi

   Kiitos Erja ja tervetuloa kyytiin myös kesällä!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *