Runsain mitoin ruskaretkeilijöitä Lapissa

Kirjoittanut Onni Hirvi

Onni Hirvi on joukkoliikenteen edelläkävijä ja kulkee siellä missä sinäkin.
Lappilumoaa | MatkallaSuomessa

Julkaistu 28.09.2021

Viime vuoden tapaan myös tänä vuonna Lappi on houkutellut runsain mitoin ruskaa ihailemaan matkanneita. Eikä ihme; luonto kaikessa väriloistossaan on kaunista katseltavaa! Kuin luonnon oma taideteos kerran vuodessa.

Kirkkaimman ruskan aika ei kestä pitkään. Lapissa paras ruska-aika on yleensä syyskuun alkuviikoilla, kun taas eteläisessä Suomessa paras ruska voi näyttäytyä vasta lokakuulla. Ruskan värikylläisyyteen vaikuttaa mm. kesän sateet. Kovin sateisen kesän jälkeen ruskan värit voivat jäädä laimeiksi. Tänä vuonna ruska on hehkunut kirkkaana ja värikkäänä kuin sateenkaari. Etenkin maaruska on Lapissa erityisen kaunis.

Tänä vuonna etenkn maaruska on ollut kauniin kirjava Lapissa.
Ylläksen ruska syyskuun alkupuolella tänä vuonna oli värikäs.

Matkustajat ovat iloksemme palaamassa vähitellen vuorojemme kyytiin ja etenkin ruskaretkille lähteneet ovat löytäneet vaivattoman tavan päästä tuntureiden juurelle niin Lapin käsivarteen Enontekiön suuntaan kuin myös Saariselän ja Inarin alueille. Rovaniemeltä on päivittäiset yhteydet OnniBus FLEX-vuorojen kyydissä tuntureiden suuntaan.

Lapin matkaan voi kätevästi lisätä pysähdyksen Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa. OnniBus.comin kaksikerrosbussilla pääsee Rovaniemelle autoa vaihtamatta Helsingin Kampista alkaen. Siinä matkalla sitä vasta voikin ihailla Suomen luontoa kaikessa komeudessaan, ja jättää ajamisen ammattilaiselle ja keskittyä matkasta ja maisemista nauttimiseen. Tiesithän, että OnniBus-lipun päälle uudet Book Beat-asiakkaat saavat 40 päivän ilmaisen kokeilujakson äänikirjojen maailmaan. Miksi et istuisi mukavasti kyydissämme, kuuntelisi lempikirjaasi ja katselisi vaihtuvia maisemia kaikessa rauhassa. Ota aikaa itsellesi bussimatkan verran!

OnniBus.com kaksikerrosbussien vuoroille voit varata yläkerran eturivin paikan tai enemmän jalkatilaa vain 2€ lisämaksusta. Jos kaipaat vuorolle lisää tilaa itsellesi, voit ostaa viereisen paikan tyhjäksi puoleen hintaan. Näin teet matkastasi entistä mukavamman. Matka alkaa haaveilusta ja jatkuu määränpäähän asti. Otathan yhteyttä, jos kaipaat neuvoja tai vinkkejä OnniBus-matkan varaamiseksi! Asiakaspalvelumme on avoinna viikon jokaisena päivänä, vuoden jokaisena päivänä.

Syksyinen maantie keskellä Lapin erämaata, ruskan värittämä luonto ympärillä, on vaikuttava näky.
Matkalla Kilpisjärvelle. (Kuva Alexander Popkov)

Koulujen syyslomat ovat nurkan takana ja mikäli syyslomamatka on vielä varaamatta tai jopa suunnittelematta, kannattaa katsoa matkavinkkejä sivuiltamme ja varata OnniBus-matkat edulliseen hintaan ennakkoon. Jo päivässä ehtii pitkälle!

Liput jouluun asti ovat myynnissä verkkokaupassamme, joten nyt kannattaa alkaa miettimään hyvissä ajoin talven matkoja. Ajamme Lappiin tietysti myös talvella, joten voit aloittaa suunnittelun hyvissä ajoin ja lukea vinkkejä viime talven matkasta kaamoksen keskelle.

Monen kerhon väkeä

Monen kerhon väkeä

OnniBussilla on ainakin kaksi vähän virallisempaa työntekijöiden kerhoa ja lisäksi on epävirallisempia, pienten...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *